Robrecht Album 2020 Robrecht Live Ballathum Biografie Discografie Extra tracks The Robertas Schoolvoorstelling Fotogalerie Buitenland Robert Specials

Info P. Robrecht Boekingen Garriau — info@garriau.be — +32 496 26 25 38


Voor actuele info & concerten, zie Facebook:

Buitenland

Hoewel iemand met Nederlandstalig repertoire logischerwijs niet buiten de landsgrenzen treedt, of toch zelden tenzij binnen het segment van de folkmuziek (internationale folkfestivals), is Philippe buiten Vlaanderen toch actief geweest.
Een overzicht:

 • CHICAGO 1989:
  Concert in Chicago voor Amerikaans bedrijf die ook in BelgiŽ een afdeling hebben.
  Philippe speelde daar vooral aan de piano Brel, Tom Waits, Randy Newman, Billy JoŽl ...

  Jawel, afgehaald aan de luchthaven met de limo!
  Jawel, afgehaald aan de luchthaven met de limo!

 • VERENIGDE STATEN:
  Philippe maakte ooit een Nederlandstalige bewerking van het nummer "Morphťe", geschreven door Crosby Tyler voor het album "Liverpool" van Jo Lemaire. "Hart van staal" werd in Studio Crescendo te Genk opgenomen samen met de Spaanse Flamenco-gitarist Josť Toral Rodriguez. In december 2002 verscheen "Hart van staal" op het album ACAPULCO dat uitgebracht werd door het Amerikaanse label Condorrecords. Het betreft hier een album onder de noemer 'wereldmuziek' dat artiesten uit verschillende werelddelen samenbrengt. Meer info daarover op www.condorrecords.com.
   
 • IERLAND:
  Tijdens de reizen naar Ierland heeft Philippe vaak ongedwongen deelgenomen aan sessies in pubs. Een echte toernee met Ballathum is er tot op heden echter nog niet geweest. Vooral het gevoel om als Belgen in Ierland Ierse muziek te gaan spelen is een remmende factor, hoewel Philippe ervan overtuigd is dat Ballathum hier en daar wel brokken zou kunnen maken door hun manier van omgaan met "Irish Favourites".
   
 • BRETAGNE:
  Met Ballathum - toen nog zonder Jo Temmermans - werden de Wiene en Philippe uitgenodigd voor een concert in Concarneau.
   
 • NEDERLAND:
  Bij het uitbrengen van nieuwe albums is er telkens activiteit geweest met promoconcertjes en enkele tv-optredens. Ondanks lovende reacties van de Nederlandse muziekpers sinds het album Storm, is er nooit echt getoerd in Nederland, behalve dan een 40-tal voorstellingen met Brel-Blues (Kon. Ballet van Vlaanderen), wat los staat van het eigen werk natuurlijk. Ook rond Brel heeft Philippe werken opgenomen o.a. samen met Liesbeth List, met het Metropool Orkest in opdracht van de NCRV.
  Philippe heeft ook de Hoegaarden-commercial ingezongen die meer dan een jaar op de Nederlandse televisie heeft gedraaid.
  Voor de rest vermelden we nog goede contacten met de Nederlandse BLōF die in 2002 te gast waren op ZZ-TAP.
   
 • ZUID-AFRIKA:
  Een Zuidafrikaanse liedjesschrijver-regisseur Jacques Mostert zou Philippe graag naar Zuid-Afrika halen maar dat is in 2002 op de valreep afgesprongen. Nog even afwachten hoe dit verder afloopt...
   
 • SENEGAL:
  In juni 2001 ging Philippe mee met VZW Projecten voor Afrika naar Senegal, waar de dokter van een plaatstelijk dorp (waar de VZW een ziekenhuis voor heel de regio heeft opgericht) een Nissan 4x4 gegeven werd. Ook daar werd onvermijdelijk gemusiceerd.
  Met een lokale groep muzikanten speelde Philippe wat bekend werk zoals "Stir it up" en "I shot the sheriff" waarvan hij zich vooral herinnert dat hij nog nooit zo'n "groove" had gevoeld als toen in die nummers, die hij tot dan toe toch al met verschillende bezettingen had gespeeld in BelgiŽ.
  Aan dit bezoek heeft Philippe contact overgehouden met een violiste Sabine Mignot die samen met heel haar familie straatwerk doet in Dakkar. Zij realiseren daar heel wat projecten, laten kinderen schoollopen, ...
  Philippe zou haar graag ooit bezoeken met heel z'n gezin en meedraaien in hun dagelijkse werking in Dakkar temidden van de Senegalezen.
   

Guitar

  Creations bvba
© 1997-2021 - Creations bvba - All rights reserved
Version 2.2 - Laatste update: 13 januari 2021.